Twitter, kullanıcılara görüntüleri daha erişilebilir hale getirmek için açıklamalar eklemelerini hatırlatacak

Sosyal ağ, kullanıcılardan onları göremeyen kişiler için alternatif olarak metin eklemelerini isteyen bir resim açıklama hatırlatma özelliği sunuyor.

Bazı platformlarda yer alan, alternatif metin olarak da bilinen resim açıklaması, resimlerin kör ve görme engelli kişiler de dahil olmak üzere daha fazla kişi tarafından erişilebilir olmasına yardımcı olur. 2016’dan beri Twitter’da bulunan sosyal ağ, kullanıcıları onu kullanmaya teşvik etmek istiyor. 19 Eylül’de, bu açıklamalar için bir geri arama özelliğinin kullanıma sunulduğunu duyurdukullanıcıların Twitter’da yayınladıkları her görsel için alternatif metin ekleme alışkanlığı kazanmalarını umuyor.

Daha önce birkaç kişiyle test edildi, bu özellik varsayılan olarak etkinleştirilmeyecektir, bu nedenle platformun bir görüntüye açıklama eklemenizi hatırlatması için ayarlara gitmeniz gerekir. Alternatif metin içeren gönderiler için, sol alt köşede bir ALT rozeti görünerek kullanıcılara bir açıklamanın mevcut olduğunu bildirir. Ayrıca tweetlerde olduğu gibi bu alternatif metinler de herkesin ulaşabileceği şekilde tercüme edilecektir.

Kullanışlılığı sorgulandı

Bu özellik kör ve görme engelliler ile görselleri göremeyenler için faydalı olsa da, bazı kullanıcılar tarafından kullanışlılığı sorgulanmaktadır. Bu, varsayılan olarak etkinleştirilmediği gerçeğiyle karşılaştırıldığında. Yalnızca bu dağıtımın farkında olan kişilerin bunu etkinleştirebileceğini iddia ediyorlar. Bu eleştiriler karşısında Twitter, sosyal ağın erişilebilirlik deneyim ekibinin yazılım mühendisliği başkanı Gerard Cohen’in belirttiği gibi, bu tercihle kimseyi kasıtlı olarak dışlamaya çalışmadığını belirterek tepki gösterdi. medyaya Sınır.

“Bunun insanlar için bir süreç olduğunu biliyoruz. Bu sadece ilk adım. Yinelemeye ve ondan öğrenmeye devam edeceğiz”, açıkladı. Bu özelliğin amacı, ilk olarak herkesin kullanımına sunmaktı. Sosyal ağ daha sonra kullanıcıları alternatif metnin nasıl doğru şekilde kullanılacağı konusunda eğitecektir. Ayrıca açıklamalarda özlü ve nesnel olmayı tavsiye ediyor.

Bu hatırlatıcılar, platformun diğer özelliklerine ek olarak “kamuya açık konuşmayı herkes için erişilebilir hale getirin”. Bunlar, videolar için etkinleştirilmiş altyazıları, Spaces’taki sesli konuşmaları ve sesli tweet’leri içerir.